sábado, 8 de febrero de 2014

OS TOMATES CONTRA Ó CANCRO

 Investigadores británicos desarrollan unha hortaliza modificada xenéticamente cun alto contido de antioxidantes.
Despois de longos anos de estudo, o esforzo de 300 científicos internacionais, coordinados polo laboratorio do Centro Jhon Innes de Norwich (este de Inglaterra) parece dar o seu fruto.
Os investigadores tomaron os xenes implicados na coloración vermella nos pétalos da dragoniana, unha planta mediterránea, e introduxíronos nos da tomateira. Ises xenes seleccionados permiten xerar antocianina, un antioxidante beneficioso na prevención do cancro e responsable de que as flores e froitas sexan de color vermella ou morado, moi presente nas zarzamoras, arándanos ou frambuesas.
Mediante esta modificación xenética conqueriron uns tomates que ó madurar teñen un intenso color púrpura polo seu alto contido de antocianina tanto na pulpa como na pel. Espérase que os primeiros 1200 litros de zume cheguen pronto a Gran Bretaña procedentes de Canadá.
O tomate conta con todos os xenes necesarios para xerar istes antioxidantes, pero istes están inactivos e grazas a esta modificación conseguiron que se desenrrole a antocianina.
O esencial agora é desenrrolar as probas de seguridade para contrastar os posibles efectos positivos na saúde dos humans.
 

Nos estudos con ratos comprobouse que os alimentados cós tomates modificados, recibindo unha forte dosis do vexetal de cor púrpura, resultaron máis lonxevos.
Curiosamente, ainda que a invención é británica, a restrinción de alimentos tranxénicos da UE obrigaron a saír ao extranxeiro para desenrolar a tecnoloxía e as probas posteriores e por ilo transladáronse a Ontario(Canadá).
Agora ben, a pregunta é si un producto modificado xeneticamente ainda que poida revertir nunha mellora da saude, será aceptado pola opinión pública, cada día mais escéptica ante a manipulación dós alimentos. A última aprobación para un cultivo de alimentos tranxénicos na UE foi no 1998.

En Norteamérica será mais factible pois espérase que o tomate morado chegue ós supermercados nun par de anos e a doctora Martin, autora do estudo, confía en que a incorporación do tomate morado a dieta dos norteamericanos rematen ca resistencia dós paises mais reacios.

Fonte: http://www.abc.es/ciencia/20140129/abci-supertomate-morado-para-combatir-201401291203.html


NURIA VILA SEIJAS  Nº30 1ºBACH-D          

No hay comentarios: